середу, 4 вересня 2019 р.

Календарно-тематичне планування


КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ ВИВЧЕННЯ
                  КУРСУ  «ОСНОВИ СПОЖИВЧИХ ЗНАНЬ», 6 КЛАС
                                     (17 годин, 0,5 години на тиждень)


п/п
Дата
Тема уроку
Державні вимоги до рівня
загальноосвітньої підготовки учнів
Д/з

Розділ І. Споживач потреби споживача
1

Хто такий споживач?  Споживчі птреби та їх класифікація. Практична робота № 1 . Класифікація споживчих потреб»
Учень:
має загальне уявлення про спожи_
вача, його потреби, суверенітет,
права, обов’язки та етичні норми
поведінки;
розуміє основні поняття теми:
«споживач», «потреба», «етика»,
«етикет», «бюджет», «споживан_
ня»; норми етикету і правила їх
дотримання у повсякденному
житті;
уміє складати бюджет родини,
власний бюджет, денне меню для
раціонального харчування;
усвідомлює значення раціонального
споживання для власного здоров’я

2

Права та обов’язки споживачів. Споживча етика

3

Раціональне споживання і його норма.
Практична робота №2 «Складання власного бюджету (бюджету
родини)»

Розділ ІІ. Джерела споживчої інформації
4

Джерела інформації. Етика та культура її подання.

Учень:
знає джерела інформації, види
реклами, що таке сертифікат,
товарний знак, етикетка, упаков_
ка, вкладка, штрих_код, індекс Е;
розуміє значення реклами для спо_
живача, призначення товарних
знаків, для чого потрібні харчові
добавки;
уміє отримати необхідну інфор_
мацію із сертифіката якості, про_
читати штриховий код;
усвідомлює особливості етики і
культури подання споживчої

5

Реклама як засіб стимулювання отримання і надання інформації
про товар (послугу)Види реклами: відео, аудіо, друкована, біг_борд та ін.

6

Ділова гра «Рекламна агенція» (розробка рекламної продукції)

7

Сертифікат якості товарів Етикетки, упаковки, вкладки — оцінка їх інформативності та якості

8

Призначення товарних знаків Ділова гра «Про що нам розповість штрих_код»

РОЗДІЛ ІІІ. Правила споживчої етики
9

На що слід звернути увагу під час купівлі товарів. Практична робота №4 «Екскурсія в супермаркет (магазин). Етика поведінки споживача»

Учень:
знає вимоги до товару; міжнарод_
ні стандарти розмірів одягу та
взуття; види продажу товарів — у
кредит, за каталогами, через
інтернет_магазин, поштою, у
секонд_хенді;
визначає терміни зберігання хар_
чових продуктів;
розуміє спеціальні терміни: гаран_
тійний, придатності, використан_
ня;
уміє писати лист_скаргу на недоб_
роякісний товар;
усвідомлює значення співвідно_
шення моди та етикету

10

На що слід звернути увагу під час купівлі продуктів харчування   Вибір одягу і взуття.
Практична робота №5 «Співвідношення моди та етикету»

11

Побутова техніка. Гарантійне обслуговування споживачів . Продаж товару в кредит, за каталогами, інтернет_магазин, поштою,
з «других рук»

12

Практична робота №6 «Як написати лист_скаргу про недоброякіс_
ний товар, придбаний в інтернет_магазині» можна обміняти якісний товар?
Ділова гра «Споживач і маркетинг»

РОЗДІЛ ІУ. Морально- етичні норми поведінки споживача
13

Що повинен знати споживач про службу побуту?  Фінансові послуги  Комунальні послуги. Правила користування комунальними по_
слугами. Практична робота №7 «Оплата комунальних послуг»
Учень:
називає правила побутового об_
слуговування населення; види фі_
нансових послуг; комунальні по_
слуги; послуги медичних установ
та види медичного страхування;
розуміє права, обов’язки спожи_
вача комунальних послуг, знає та
правила користування комуналь_
ними послугами;
уміє спілкуватися з працівниками
банку, перукарні, фотоательє та ін.;
усвідомлює морально_етичні нор_
ми поведінки споживача під час
користування послугами

14

Послуги медичних установ. Медичне страхування  Захист прав пасажирів, туристів, клієнтів

РОЗДІЛ У. Захист прав  споживача
15

Система державних органів захисту прав споживачів  Громадські організації захисту прав споживачів
Учень:
називає державні органи, гро_
мадські організації захисту прав
споживача;
розуміє функції та значення судо_
вих установ для захисту прав спо_
живача;
усвідомлює поведінку спілкуван_
ня та мовний етикет споживача

16

Право споживача на судовий захист. Моральна шкода

17

Етика та етикет у взаємостосунках із клієнтами



Немає коментарів:

Дописати коментар